معرفی آنتونی گائودی

آثار ارزشمند فراوانی در کشور های مختلف وجود دارد که به واسطه جذاب بودن برای افراد، علاقه مندان زیادی را به خود جذب می کند. ما در این مقاله قصد داریم در خصوص زندگی نامه آنتونی گائودی معمار برجسته صحبت کنیم. آثار ارزشمند بسیاری از این هنرمند مشهور در شهر بارسلونا اسپانیا موجود می باشد. در نتیجه با ما همراه باشید تا اطلاعاتی در خصوص زندگی نامه آنتونی گائودی را در اختیارتان بگذاریم.

آنتونی یکی از معروف ترین معمارانی است که دو قرن پیش در کشور اسپانیا زندگی می کرده است. او دارای معروفیت بسیاری بود. یکی از دلایل این معروفیت آثار و سبک خاص معماری وی بود. شاید برایتان جالب باشد آنتی گائودی در خانواده ای زندگی می کرد که تمامی اقوامش حرفه مسگری را دنبال می کردند. او در سال 1870 میلادی تحصیلات دبیرستانش را به اتمام رساند. بعد از آن وی به مدرسه معماری در منطقه بارسلون رفت و دوران تحصیل خود را در آن منطقه سپری کرد.

گائودی به واسطه استعداد بی نظیری که داشت توانست پیشرفت فوق العاده ای در دوران تحصیل خود کسب نماید. آنتونی در سال های پایانی تحصیل خود توانست با معماران برجسته ای کار کند و تجربیات فوق العاده ای کسب نماید. او بعد از اتمام درسش در همان منطقه ساکن شد و دفتری در منطقه بارسلون اجاره کرد. آنتونی در همان سال های ابتدایی نقشه نمایشگاهی بین المللی به اسم ماتارو را طراحی کرد. شاید برایتان جالب باشد که او در تمامی دوران کار خود تنها 18 اثر طراحی کرد و در میان این 18 اثر 7 عدد از این آثار در سازمان جهانی یونسکو به ثبت رسید. شما عزیزان می توانید با تور اسپانیا و سفر به شهر بارسلون از آثار این هنرمند بزرگ دیدن کنید.

زندگی نامه آنتونی گائودی

بیماری آنتونی گائودی

آنتونی در سال 1910 مبتلا به تب مالت شد و اوضاع مزاجی وی افت شدیدی پیدا کرد. طرفداران وی برایش مراسم دعایی با عنوان ویاتیکوم به معنای مراسم نان و شراب برپا کردند. لازم به ذکر است این مراسم در بعضی از فرقه ها نظیر کاتولیگ برای افرادی که نزدیک به مرگ هستند برپا می شود. وی بعد از برگزاری این مراسم سلامت خود را به دست آورد. یکی از همین آثار که بسیار معروف و ماندگار شد، کلیسا ساگرادا فامیلیا می باشد. شاید برایتان جالب باشد که آنتونی گائودی در سال 1883 کار بر روی این کلیسا را شروع کرد و تا پایان عمر دست از طراحی و کار بر روی آن نکشید.

در ابتدای شروع جنگ جهانی اول به دلیل نامساعد شدن اوضاع اقتصادی بارسلون، آنتونی دیگر نتوانست مانند گذشته به کار خود بر روی این پروژه ادامه دهد. وی طی سال های 1890 تا 1894 به شهر های دیگر نیز سفر کرد و آثار فوق العاده ای را بر جای گذاشت.،آثاری که امروزه جهانی شده اند. در بسیاری از شهرها نظیر لئون و آستوریا دست به طراحی آثار بی نظیر هنری زد. آنتونی پس از خلق آثار جهانی در سال 1926 در گذشت. آنتونی گائودی افتخارات زیادی را طی سال های کاری خود کسب کرد که به چند نمونه از این افتخارات اشاره می کنیم :

  • افتخاراتی نظیر برنده شدن اولین جایزه در تالار اجتماعات شهری در بارسلون.
  • وی در سال 1901 برنده جایزه طراحی خیابان ها و مسیر های شهری شهر بارسلون شد.

مرگ آنتونی گائودی

آنتونی تا آخر عمر در پارکی که خود طراح آن بود زیست. آنتونی به دلیل اصابت با تراموا راهی بیمارستان شد و 5 روز بعد از بستری بودن در بیمارستان دار فانی را وداع گفت. شاید برایتان جالب باشد بدانید وی در کلیسای ساگرادا فامیلا دفن شد. این کلیسا یکی از بناهایی است که توسط شخص آنتونی گائودی ساخته و طراحی شده است. یاد این هنرمند حتی بعد از مرگ وی هم در ذهن خیلی از افراد ماندگار شد؛ چرا که آثار او بسیار بی بدیل بود. او با استفاده از قدرت تخیل خود و کاملا بی پروا به طراحی و خلق آثار خود می پرداخت.

مرگ آنتونی گائودی

آثار معماری آنتونی گائودی

کلیسای جامع ساگرادا فامیلیا : این کلیسا به معنای خانه مقدس می باشد. با قاطعیت می توان بیان کرد این کلیسا یکی از مهم ترین آثار این هنرمند مغفور می باشد. همان طور که در قسمت های قبل نیز اشاره کردیم گائودی کار بر روی این پروژه را در سال 1884 آغاز کرد و در تمام سال های کاری خود بر روی این پروژه کار می کرد. حتی بعد از فوت این هنرمند فقید سه نفر از هم دوره های این هنرمند طراحی بر روی این پروژه را ادامه دادند. یکی از نماد های شاخص این بنا مجسمه تولد مسیح می باشد. به دلیل دارا بودن 4 برج سر به فلک کشیده در این بنا این قسمت دارای بیش ترین نما در این سازه می باشد. بیش ترین سطح این برج ها از مجسمه هایی با تولد مسیح تشکیل شده است. لازم به ذکر است این کلیسا جزء معروف ترین بناهای این برج می باشد. بسیاری از توریست ها این کلیسا را نماد این شهر می دانند.

در خصوص اطلاعات ظاهری این برج این چنین می توان گفت که این برج ارتفاعی بالغ بر 100 متر دارد. با توجه به این که در اطراف این کلیسا ساختمان های زیادی ساخته شده است اما باز هم این کلیسا جزء نمایان ترین سازه های این شهر می باشد. طبق برنامه ریزی های انجام شده ساخت این کلیسا تا سال 2026 میلادی به طول می انجامد. شاید برایتان جالب باشد که این پروژه در ابتدا به پیشنهاد کلیسای روحانیون ساخته شده است. بعدها لویی هشتم نیمی از هزینه ساخت این کلیسا را از محل اعتبارات مختلف در سراسر جهان جمع آوری کرد. شاید برایتان جالب باشد که نام درب ورودی این کلیسا درب امید نام دارد. در سمت چپ این درب نمای تولد مسیح قرار دارد. همچنین در قسمت بالای آن یک سنگ از کوه مونت سراب قرار گرفته است. بر روی این درب درخت اجدادی و تولد حضرت مسیح طراحی شده است.

ساختمان کازا باتیو

این ساختمان علاوه بر دارا بودن کلیسای جامع ساگادا فامیلا دارای آثار شاخص دیگری هم می باشد. این پروژه تقریبا 2 سال به طول انجامید. آنتونی در هنگام ساخت این پروژه به معروفیت زیادی دست پیدا کرده بود. در این دوره آنتونی گائودی را به عنوان معمار نابغه می شناختند. این نشان از برتری او نسبت به همکاران خود داشت. گائودی انسانی خلاق بود و این خلاقیت او نه تنها در طراحی ساختمان بلکه در طراحی داخلی هم نمایان بود. شاید برایتان جالب باشد که او طراحی داخلی و مبلمان این فضا را هم بر عهده داشت. بخشی از مبلمان و وسیله های موجود در طبقه اول ساختمان کازا باتیو دیگر وجود ندارد و به موزه ای در پارک گوئل منتقل شده است.

ساختمان کاتا باتیو

ساختمان کازا میلا، کاسا ویسنس و کاسا بتلو

بیش تر افراد معتقدند کازا میلا به عنوان معروف ترین ساختمان غیر مذهبی از آثار گائودی می باشد. ساخت این بنا 4 سال به طول انجامید. از سال 1904 تا 1910 کار بر روی این پروژه زمان برد. از دیگر آثار این هنرمند به موارد زیر می توان اشاره نمود :

کاسا ویسنس : این خانه مسکونی در شهر بارسلون طراحی و ساخته شده است. این خانه به درخواست یک کارخانه دار ساخته و طراحی شد. ساخت و طراحی این خانه جزء اولین کار های آنتونی گائودی می باشد. طراحی و ساخت این بنا 7 سال به طول انجامید و جزء کارهایی است که در لیست میراث جهانی یونسکو قرار دارد.

کاسا بتلو : این بنا نتیجه ساخت و ترمیم یک خانه قدیمی می باشد. گائودی برای ساخت این بنا از المان هایی که در آن زمان جزء مدرن ترین المان ها بود استفاده کرد. المان هایی نظیر: سرامیک، آهنگ و سنگ. گائودی به دلیل ساختار شکنی های که در طراحی بنا به خرج داد در معرض انتقاد افراد بسیاری قرار گرفت. اما چند سال بعد از طراحی و ساخت این بنا شورای شهر بارسلون این اثر را جزء با ارزش ترین آثار و جذاب ترین آثار خلق شده تا آن زمان نامید.

لاساگرادا فمیلیا، پارک گوئل و پالائو گوئل

لاساگرادا فمیلیا : این اثر جزء محبوب ترین آثار خلق شده گائودی می باشد. با بالا رفتن از یکی از برج های این کلیسا می توانید نمای فوق العاده ای از این شهر داشته باشید. این کلیسا هم مانند آثار دیگر گائودی جزء بی نظیرترین آثار خلق شده او می باشد.

پارک گوئل : پارک گوئل تشکیل شده از تکه های سرامیک یکی از آثار فوق العاده جهانی را ایجاد کرده است. چند دلیل اساسی برای بازدید از این پارک فوق العاده وجود دارد که در ادامه به چند ویژگی آن اشاره می کنیم :

1- این آثار جزء آثاری است که در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده است.

2- آنتونی گائودی تا آخر عمرش در این پارک زندگی کرده است.

3- در معماری که در این پارک استفاده شده است هیچ خط صافی وجود ندارد.

4- این پارک از جاذبه های زیادی برای بازدید برخوردار است.

پالائو گوئل

پالائو گوئل : این بنا جزء مدرن ترین بناهایی است که توسط آنتونی گائودی ساخته شده است. این بنا یکی از شگفت انگیز ترین بناهای ساخته شده در اروپا می باشد. این بنا با استفاده از قدرت تخیل و تجربه آنتونی ساخته و طراحی شده است. یکی از مواردی که در طراحی این فضا بسیار به چشم می خورد طراحی و ساخت دودکش هایی بر روی سقف می باشد. تعداد این دودکش ها تقریبا 20 عدد می باشد که علاوه بر زیبایی و جذابیت باعث تهویه مطبوع در فضای داخلی هم می شود. آنتونی تکنیک خاصی داشت و علاقه مند به استفاده از تکه های شیشه و یا سرامیک  بود. در پیاده سازی و طراحی این دودکش ها هم از تکه های سرامیک استفاده شده است.

کولونیا گوئل، فواره کاسکادا و ال درک دو گائودی

کولونیا گوئل : این آثار جزء آثار نا تمام آنتونی گائودی می باشد. این بنا برای عبادت افراد در دامنه تپه ساخته و طراحی شده بود. این آثار جزء آثاری است که در لیست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است.

کاسا کالوت : این بنا در سال 1900 برای صاحبان صنعت نساجی طراحی و ساخته شد. شاید بتوان گفت این اثر جزء معمولی ترین آثار گائودی در کارنامه کاری وی می باشد. این بنا بر گرفته از طرح باروک طراحی و اجرا شده است.

فواره کاسکادا : این فواره به وسیله گائودی برای یک جشنواره جهانی طراحی و اجرا شد. این فواره با الهام گرفتن از فواره معروف رم به نام تروی ساخته و طراحی شده است. این فواره در یکی از پارک های معروف بارسلون طراحی و ساخته شده است.

ال درک دو گائودی : این بنا به دستور یکی از کارفرمایان گائودی طراحی و ساخته شد. این بنا تشکیل شده از دو ساختمان می باشد و اما قسمتی از این بنا که بسیار جلب توجه می کند درب ورودی این مجموعه می باشد. این درب ها با الهام از سبک های هنری و فانتزی ساخته و طراحی شدند. شاید بتوان گفت جالب ترین قسمت طراحی این درب طراحی اژدها بر روی این درب می باشد که آن را به اثری هنری تبدیل کرده است.

سبک معماری آنتونی گائودی 

سبک معماری آنتونی گائودی

شاید بتوان گفت آثار او برگرفته از سبکی شخصی و متمایز با سبک های شناخته شده تا آن زمان بود. آثار وی بر گرفته و الهام گرفته از طبیعت و مذهب بوده است. آنتونی گائودی تحت تاثیر آثاری همچون آثار شرقی و تکنیک های جنبش مدرنیته بوده است. آنتونی فراتر از تکنیک ها به وسیله تخیل فردی اقدام به طراحی می کرد؛ چرا که این هنرمند در طراحی و معماری به قدری خلاق و بی پروا بود که به راحتی و با استفاده از قدرت تخیل امکان ساخت و طراحی سبک های پیچیده و فراتر از انتظار را داشت.

 وی علاوه بر تکنیک های فوق العاده که در طراحی و ساخت داشت، در استفاده از مصالح هم نهایت تبحر را به خرج می داد و با استفاده از تکنیک های فوق العاده، قوی ترین آثار را خلق نمود. امیدواریم با مطالعه این مطلب اطلاعات مفیدی را در خصوص زندگی این معمار معروف و محبوب کسب کرده باشید. گائودی عمر طولانی نداشت اما به دلیل خلق آثار ماندگار در ذهن افراد جاودان شد و آثار او باعث شده است که شهر و یا کشوری که وی در آن به خلق اثری پرداخته است را با نام او بشناسند و برای یک هنرمند چه چیزی از این مرتبه بالاتر که آثار وی در جهان ماندگار شود. در این نوشته سعی شد تا به صورت مختصر در رابطه با زندگی این هنرمند بزرگ صحبت شود. امیدواریم که از خواندن این نوشته لذت برده و برایتان مفید بوده باشد شما عزیزان می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه از طریق راه های ارتباطی موجود در وب سایت با کارشناسان مجرب شرکت ما در ارتباط باشید.

امتیاز دهید

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *