همه چیز درباره تحصیل در کانادا 2022

تحصیل در کاناداکشور کانادا یکی از بهترین و بزرگترین کشورهای جهان است که وضعیت اقتصادی و صنعتی آن موجب شده است که کیفیت سیستم آموزشی آن در سطح بالایی قرار داشته باشد. به همین دلیل تحصیل در کانادا نه تنها برای ایرانیان بلکه برای جهانیان یک امتیاز بزرگ به حساب می آید. اما تحصیل در کشور کانادا مستلزم داشتن یک سری شرایط و ضوابط خاص است. با توجه به اینکه آگاهی داشتن از این قوانین می تواند روند مهاجرت را آسان تر کند، این مقاله به این مبحث مهم اختصاص یافته است.

رشته های تحصیلی در کانادا

افرادی که قصد تحصیل در کانادا را دارند استعداد و توانایی های خود را مورد بررسی قرار داده اند و بر اساس آن رشته مورد علاقه خود را یافته اند. از این رو دغدغه آنها تنها این است که این کشور رشته مورد نظر آنها را دارد یا خیر. باید در جواب به پرسش این افراد گفت، کانادا کشور وسیعی است که از شهره های بسیار زیادی تشکیل شده است. در تمامی این شهرها، دانشگاه ها و کالج هایی برای تحصیل در نظر گرفته شده است. بنابراین می توان مدعی شد که سیستم آموزشی این کشور تمامی رشته های تحصیلی را پشتیبانی می کند اما تحصیل در کانادا تنها به انتخاب یک شهر و دانشگاه بزرگ و نامی محدود نمی شود. لازم است که فرد مهاجر محدودیت های مالی خود را نیز در نظر داشته باشد. از طرف دیگر افرادی که قصد دارند در این کشور ماندگار شوند باید در رشته هایی تحصیل کنند که بازار کار خوبی دارند و از طریق  آن می توانند به درآمد کافی دست یابند. این رشته ها شامل موارد زیر می شود :

  • کامپیوتر
  • IT
  • رشته های مدیریتی
  • رشته های مهندسی
  • علوم فیزیک و زمین شناسی
  • علوم پزشکی
  • روانشناسی
  • منابع انسانی
  • ریاضی و آمار

تحصیل در کانادا در مقطع دبیرستان

تحصیل در کانادا تنها به تحصیلات دانشگاهی و تکمیلی محدود نمی شود. بسیاری از والدین به منظور تقویت پایه های علمی کودکان خود و حضور آسانتر آنها در دانشگاه های کشور کانادا تمایل دارند که فرزندانشان از مقطع دبیرستان تحصیل خود را در این کشور آغاز کنند. قوانین دبیرستان و به طور کلی مدارس کشور کانادا بسته به فدرالی که قرار است مهاجرت به آن صورت گیرد، متفاوت است. این بدان معناست که هر فدرالی قوانین مختص به خود را دارد. اما به طور کلی مدارس این کشور به چند دسته زیر تقسیم می شوند :

تحصیل در کانادا در مقطع دبیرستان

1-مدارس دولتی : برای تحصیل در این مدرسه ها نیازی به پرداخت شهریه نیست. در واقع تحصیل در آن رایگان است. در این مدارس اصولا برای تدریس از دو زبان انگلیسی و فرانسه استفاده می شود. ظرفیت تعریف شده برای هر کدام از این مدارس محدود است پس باید با ارائه مدارک دانش آموز، بستری را برای پذیرش آنها فراهم کرد.

2-مدارس خصوصی : مدارس خصوصی کشور کانادا با دریافت شهریه ای به صورت ترمی یا سالانه امکان تحصیل دانش آموز دبیرستانی را فراهم می کند. این مدارس برای دانش آموزان ممتاز تخفیفات ویژه و یا بورسیه هایی در نظر گرفته است.

3-شبانه روزی : این مدارس انتخاب مناسبی برای کسانی است که بدون والدین خود تن به مهاجرت داده اند . در مدارس شبانه روزی خوابگاه هایی برای دانش آموزان در نظر گرفته شده است. یعنی علاوه بر تحصیل شرایط زندگی کردن نیز در این مدارس فراهم شده است.

4-تیزهوشان : این دبیرستان پذیرای افرادی است که در یک زمینه خاص اعم از علمی، هنری، ورزشی و … استعداد خاصی دارند. ورود به این مدارس مستلزم قبولی در آزمون ورودی  و گرفتن تاییدیه از روانشناسان حاضر در آن است.

علاوه بر موارد ذکر شده به منظور تحصیل در کانادا می توان از مدارس مذهبی، زبان فارسی، زبان آلمانی و … نیز بهره برد. اما برای دریافت پذیرش در این مدارس در وهله اول والدین باید اثبات کنند که توان مالی کافی برای پرداخت هزینه های زندگی و اقامت فرزند خود را دارند. همچنین فرد زیر 17 سال باید با متولی قانونی یا یکی از والدین خود در کشور کانادا حضور پیدا کند. البته در این کشور شرایطی فراهم شده است که برخی از خانواده های کانادایی که حداکثر دو فرزند دارند و  مورد تایید دولت هستند می توانند پذیرای دانش آموز مهاجر باشند.

تحصیل در کانادا بدون مدرک زبان

امکان تحصیل در کانادا بدون ارائه مدرک زبان نیز وجود دارد. به طور کلی تمامی دانشگاه های این کشور به داشتن حداقل نمره 5/6 آیلتس تاکید دارند. اما گاهی اوقات می توان بنا بر شرایطی خاص (سن، گپ تحصیلی، تمکن مالی و …) این قانون را نادیده گرفت. بدون شک هیچ کدام از دانشگاه های رده بالای کانادا بدون مدرک زبان دانشجو پذیرش نمی کنند. به بیان دیگر تنها می توان بدون مدرک زبان در دانشگاه های رده چندم حضور داشت.

از طرف دیگر اگرچه این دانشگاه ها دانشجو را پذیرش می کنند، اما دانشجو موظف است قبل از ورود به دانشگاه در دوره های آموزش زبان انگلیسی حضور پیدا کند. این دوره ها به صورت ترمی و با هزینه حداقل 6 تا 8 هزار دلار برگزار می شود. بنابراین فردی که مدرک زبان ندارد باید با هزینه های بالاتر در کشور کانادا این مدرک را دریافت کند. در نهایت باید گفت در هنگام پذیرش دانشجو در دانشگاه های کانادا، داشتن مدرک زبان یک امتیاز بزرگ به حساب می آید.

تحصیل در کانادا بدون مدرک زبان

هزینه تحصیل در کانادا

حتی اگر در دانشگاه های دولتی نیز صورت گیرد با بار مالی برای فرد مهاجر همراه است اما آنچه سبب شده است که کشور کانادا برای تحصیل به بهترین گزینه تبدیل شود، هزینه های معقول آن برای تحصیل است. در ابتدای امر لازم است هزینه های تحصیلی به طور کلی برای مقاطع مختلف مورد بررسی قرار گیرد :

مقطع هزینه سالیانه به صورت میانگین
دبستان 8000 تا 16000 دلار کانادا
دبیرستان 12000 تا 16000 دلار کانادا
مدارس شبانه روزی 30000 تا 80000 دلار کانادا
کارشناسی 32000 دلار کانادا
کارشناسی ارشد و دکترا 19000 دلار کانادا

لازم به ذکر است هزینه های تحصیل در کانادا (دبستان و دبیرستان) برای فرزندان کسانی که دارای ویزای کاری و یا تحصیلی هستند، رایگان است. حال نوبت به بیان هزینه های زندگی در کانادا برای یک فرد دانشجو و یا دانش آموز است. این هزینه ها شامل مواردی همچون مسکن، تغذیه، حمل و نقل، درمان، خرید کتاب و جزوه آموزشی و تفریحات می شود. البته باید توجه داشت این هزینه ها بسته به محل و سبک زندگی می تواند متفاوت باشد. بنابراین هزینه های ذکر شده کاملا تقریبی است.

هزینه تحصیل در کانادا

نوع هزینه میانگین در شهر بزرگ (دلار کانادا) میانگین در شهر کوچک (دلار کانادا)
مسکن 1130 700
تغذیه 320 240
حمل و نقل 98 78
درمان 40 40
خرید کتاب و … 40 35
تفریحات 80 70

شرایط تحصیل در کانادا

دولت کانادا برای تحصیل در کانادا یک سری قوانین وضع کرده است به همین دلیل شرایط هر کسی نمی تواند مناسب مهاجرت به این کشور باشد. در ادامه به برخی از شرایط لازم اشاره می شود :

1-سن : برای دریافت ویزای تحصیلی کانادا محدودیت سنی توسط دانشگاه ها در نظر گرفته نشده است. اما گاهی سن بالا ممکن است شرایط دریافت این ویزا را به چالش بکشاند. در ادامه به این مبحث بیشتر پرداخته خواهد شد.

2-زبان : داشتن مدرک زبان از الزامات حضور در دانشگاه های این کشور است. به طور میانگین نمره در نظر گرفته شده 5/6 آکادمیک است. اما هر دانشگاه و هر رشته ای بنا بر شرایط خاص خود ممکن است سطح این نمره را تغییر داده باشند. بنابراین بهتر است که فرد داوطلب برای آگاهی یافتن از نمره زبان مورد نظر، ابتدا رشته و دانشگاه مورد نظر خود را انتخاب کند. لازم به ذکر است که بدون مدرک زبان نیز می توان اقدام به دریافت ویزای تحصیلی کانادا کرد اما قبل از ورود به دانشگاه گذراندن دوره های فشرده زبان در این کشور الزامی است.

3- گپ تحصیلی : یکی از موارد دیگری که توسط دانشگاه های کانادا به صورت موشکافانه مورد بررسی قرار می گیرد، گپ تحصیلی است. نباید فاصله بین مقاطع زیاد باشد زیرا این امر موجب رد شدن داوطلب می شود. البته لازم به ذکر است که علت گپ تحصیلی مورد بررسی قرار می گیرد. اگر دلیل این گپ کسب نمره زبان، کار و … باشد، بدون شک مورد پذیرش دانشگاه قرار می گیرد. در نهایت باید گفت به علت رقابت بالا در بین دانشگاه های ممتاز این کشور بهتر است از ایجاد گپ طولانی مدت در تحصیل خودداری به عمل آید.

4-تمکن مالی : فرد داوطلب باید از نظر مالی توان پرداخت هزینه های دانشگاه و هزینه های زندگی خود را داشته باشد (حداقل 1000 دلار) . در واقع فرد مهاجر باید تمکن مالی خود  را به دانشگاه و دولت کانادا اثبات کند. البته مورد ذکر شده شامل فاند تحصیلی نمی شود. اگر فرد دانشجو بورسیه یا فاند تحصیلی دریافت کرده باشد می تواند هزینه های تحصیل و جاری زندگی خود را از حقوق دریافتی پرداخت کند.

شرایط تحصیل در کانادا

شرایط سنی تحصیل در کانادا

دانشگاه های کشور کانادا برای صدور ویزای تحصیلی هیچ گونه محدودیت سنی را در نظر نگرفته اند. در واقع سیستم آموزشی این کشور معتقد است فارغ از سن، تحصیل حق تمامی انسان ها است. اما به طور کلی تحصیل در کانادا می تواند مقدمه ای برای دریافت ویزای دائمی این کشور و یافتن کار باشد. از این رو اگرچه دانشگاه برای صدور ویزا مشکلی ندارد اما کارشناسان اداره مهاجرت در این خصوص سخت گیری های بسیار زیادی دارند. در واقع اگر آنها تشخیص دهند که سن فرد داوطلب ایجاب نمی کند که او اقدام به دریافت ویزای تحصیلی کند، اداره مهاجرت او را رد می کند. حتی اگر متقاضی موفق به دریافت ویزای تحصیلی از یک دانشگاه معتبر شده باشند، امکان رد شدن او وجود دارد.

مزایای تحصیل در کانادا

علاوه بر اینکه شرایطی را برای تحصیل در دانشگاه های معتبر جهانی ایجاد می کند می تواند به فرد دانشجو کمک کند در بازار کارهای حرفه ای حضور پیدا کند. علاوه بر این حضور در دانشگاه های این کشور دارای مزایایی به شرح زیر است:

  • امکان تحصیل در یک سیستم آموزشی خوب و پشت سر گذاشتن دوره های علمی پیشرفته
  • دریافت یک مدرک معتبر برای حضور در بازارهای کار جهانی
  • پرداخت هزینه های تحصیلی کمتر در مقایسه با کشورهایی همچون امریکا و استرالیا
  • عدم نیاز به دریافت مدرک زبانی غیر از زبان انگلیسی (در کشورهای دیگر برای داشتن یک زندگی راحت لازم است به زبان مردم آن کشور نیز تسلط نسبی داشت. اما زبان بیشتر مردم کانادا، انگلیسی است)
  • هزینه زندگی پایین تر
  • امکان داشتن کار پاره وقت
  • امکان انجام کار برای همراهان دانشجو
  • امکان دریافت اقامت دائم این کشور بعد از فارغ التحصیلی
  • وجود معافیت مالیاتی (در این صورت 70 درصد مبلغ شهریه بازگردانده خواهد شد)
  • چند زبانه و چند ملیتی بودن این کشور

ادامه تحصیل در کانادا

ادامه تحصیل در کانادا

اخذ ویزا کانادا برای افرادی که قصد ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر را دارند به مراتب آسانتر است. در این راستا کافیست که فرد متقاضی در رشته تحصیلی خود حرفی برای گفتن داشته باشد. در این صورت لازم است که داوطلب به اساتید معتبر در دانشگاه های مختلف تقاضا نامه ای ارسال کند. در این تقاضا نامه رزومه تحصیلی (مقالات isi، کتاب های انگلیسی و …)، رزومه کاری، انگیزه نامه، توصیه نامه (این توصیه نامه از جانب استاد راهنما و یا سایر استادهای دانشگاه صادر می شود) و مدرک زبان گنجانده می شود. بهتر است همزمان با این تقاضانامه فرد متقاضی طرح های علمی که در ذهن خود دارد را نیز ارائه دهد. در این صورت اساتید دریافت کننده تقاضانامه به تسلط علمی فرد داوطلب پی می برند.

اگر اساتید دانشگاه های کانادا خواهان تحصیل فرد داوطلب در دانشگاه های این کشور باشند، ویزای تحصیلی صادر می گردد. این روند برای تحصیلات تکمیلی اعم از کارشناسی ارشد و دکترا صادق است. لازم به ذکر است تقاضانامه باید برای اساتیدی که حوزه کاری آنها مشابه حوزه کاری شما است، ارسال شود. این امر شانس پذیرش را افزایش می دهد.  در این شیوه پذیرش امکان دریافت بورسیه تحصیلی نیز وجود دارد. یعنی اساتید و یا دانشگاه می پذیرند که به دانشجو به صورت ماهیانه حقوقی پرداخت کنند. در این صورت دانشجو دیگر دغدغه مالی ندارد و می تواند تمام وقت خود را صرف کارهای تحقیقاتی کند. در غیر این صورت باید دانشجو تمکن مالی خود را به اثبات برساند. البته امکان کار پاره وقت نیز در این کشور برای دانشجویان وجود دارد.

نمره آیلتس برای تحصیل در کانادا

تحصیل زمانی امکان پذیر است که دانشجو به زبان اصلی دانشگاه های این کشور یعنی انگلیسی تسلط کافی داشته باشد. به همین دلیل کشور کانادا در خصوص داشتن مدرک آیلتس بسیار سختگیرانه برخورد می کند. قبل از پرداختن به نمره زبان مورد نیاز برای هر مقطع لازم است مجددا به این امر تاکید شود که هر دانشگاه و رشته ای مطابق با قوانین و ضوابط خود یک نمره زبان را برای پذیرش دانشجو در نظر گرفته اند.  پس لازم است که فرد داوطلب به کلیات مطرح شده در این مقاله بسنده نکند و از دانشگاه مورد نظر خود استعلام بگیرد. درس خواندن برای مقاطع دبستانی و دبیرستانی بی نیاز از مدرک زبان است. اما به منظور تحصیل در مقطع کارشناسی داشتن حداقل نمره آیلتس 6  آکادمیک الزامی است. این نمره برای مدرک کارشناسی ارشد به حداقل 5/6 ارتقا می یابد. برای دکترای تخصصی نیز لازم است که فرد حداقل نمره 7 آیلتس آکادمیک را داشته باشد.

اقامت بعد از تحصیل در کانادا

اقامت بعد از تحصیل در کانادا

تحصیل در کانادا می تواند مقدمه ای برای دریافت اقامت دائم این کشور باشد. اما صرف تحصیل در دانشگاه های این کشور نمی تواند به مفهوم دریافت اقامت دائم آن باشد. دانشگاه های کانادا دارای اعتبار جهانی هستند بنابراین فارغ التحصیلان آن بدون شک از هوش و توانمندی کافی برای حضور در بازارهای کار جهانی برخوردار هستند. همین امر موجب شده است که بازار کار کشور کانادا با فراغ بال پذیرای فارغ التحصیلان دانشگاه های این کشور باشد . حضور در بازار کار این کشور می تواند بستری را برای دریافت اقامت دائم ایجاد کند. بنابراین دانشجو باید با بالا بردن مهارت های علمی و  تجربی خود، شانس خود را برای پذیرش در بازار کار این کشور ارتقا دهد.

علاوه بر این، تحصیل در کانادا به شکوفایی ایده های دانشجویان بومی و غیر بومی کمک می کند. دانشجویانی که قصد دریافت اقامت دائم دارند می توانند اقدام به کارآفرینی یا خوداشتغالی  کنند. البته برای کارآفرینی یا خود اشتغالی در این کشور داشتن یک سرمایه اولیه الزامی است. لازم به ذکر است دانشجویان علاقمند به کارهای تحقیقاتی می توانند برای دستیار استاد شدن اقدام کنند. از این طریق و با بالا بردن رزومه علمی می توان به جایگاه استادی در یکی از دانشگاه های این کشور دست یافت. در نهایت باید گفت بعد از تحصیل برای دریافت اقامت دائم باید ویزای تحصیلی را به ویزای کاری تغییر داد. علاوه بر موارد ذکر شده تحصیل شرایطی را برای آشنایی و ازدواج فراهم می کند. بنابراین کسانی که با افراد مقیم این کشور ازدواج کرده اند نیز می توانند به اقامت دائم این کشور دست یابند.

شرط معدل برای تحصیل در کانادا

یکی از فاکتورهای مهمی که در هنگام صدور ویزای تحصیلی کانادا در نظر گرفته می شود معدل فرد داوطلب است. معدل های تحصیلی در کشور کانادا با دو سیستم GPA و Letter Grade مورد بررسی قرار می گیرد. اما به طور کلی معدل مورد قبول دانشگاه ها بسته به نوع رشته و نوعی دانشگاه متفاوت است. در جدول زیر معادل سازی از معدل ها صورت گرفته است.

شرط معدل برای تحصیل در کانادا

معدل Letter Grade GPA بر حسب مقیاس ۱ GPA بر حسب مقیاس ۲
16 تا 20 A 4 8 تا 9
14 تا 15 B 3 5 تا 7
12 تا 13 C 2 2 تا 4
10 تا 11 D 1 1
0 تا 9 F 0 0

با توجه به جدول بالا می توان حداقل معدل مورد نیاز دانشگاه ها را 13 و کالج ها را 12 دانست. البته هر چه معدل پایین تر باشد، شانس قبولی در دانشگاه های این کشور نیز کمتر خواهد بود.

تحصیل در کانادا با مدرک دیپلم

تحصیل در کانادا با داشتن مدرک دیپلم نیز امکان پذیر است. افرادی که قصد شرکت در کنکور سراسری را ندارند کافیست زمان خود را صرف گرفتن مدرک آیلتس کنند. آنها با دریافت آیلتس حداقل 6 آکادمیک می توانند درخواست خود برای دانشگاه های این کشور ارسال کنند. البته کسانی که موفق به اخذ دریافت نمره آیلتس نشده اند، نباید نا امید شوند زیرا امکان دریافت پذیرش مشروط یا کاندیشنال وجود دارد. در این نوع پذیرش، داوطلب در دانشگاه و یا کالج پذیرفته شده بسته به سطح زبان خود در دوره های آموزشی شرکت می کند.

صفر تا صد تحصیل در کانادا

تحصیل به معنای دریافت مدرک تحصیلی از یک دانشگاه معتبر و صاحب نام است. از طرف دیگر افرادی که قصد دریافت اقامت دائم این کشور را دارند می توانند با تحصیل در این کشور شانس دریافت ویزای کاری خود را افزایش دهند. برای تحصیل در کانادا محدودیت سنی در نظر گرفته نشده است بنابراین همه افراد شانس تحصیلی برابری در این کشور دارند. همچنین برای تمامی مقاطع تحصیلی اعم از دبستان، دبیرستان، لیسانس، فوق لیسانس و دکترا فراهم شده است. معدل مورد قبول دانشگاه های این کشور نیز چیزی حدود 13 است. اگرچه معدل بالاتر به معنای شانس بیشتر است. البته افرادی که معدل پایین دارند می توانند به شیوه های گوناگون کسری نمره خود را جبران کنند.

داشتن مدرک آیلتس لازمه تحصیل است اما اگر فردی بنا به دلایلی موفق به اخذ این مدرک نشد می تواند با دریافت قبولی مشروط از دانشگاه ها، در دوره آموزش زبان دانشگاه و یا کالج حضور پیدا کند. البته حضور در این دوره با بار مالی فراوانی همراه است. یکی از فاکتورهایی دیگری که بر صدور ویزای تحصیلی کانادا دخیل است، نداشتن گپ تحصیلی است. یعنی نباید بین زمان دریافت آخرین مدرک تحصیلی و ارسال تقاضانامه فاصله زیادی وجود داشته باشد. البته اگر فرد در این بازه زمانی مشغول گرفتن مدرک زبان و یا کار بوده باشد، می توان این گپ را توجیه کرد. تحصیل برای دانشجویان بار مالی کمتری را نسبت به سایر کشورها به همراه دارد. از طرفی امکان حضور والدین و همسر دانشجو در این کشور نیز  وجود دارد. آنها مجوز کار کردن در این کشور را دارند. این در حالی است که خود فرد دانشجو می تواند 20 ساعت در هفته کار کند و به درآمدی حدود 1000 دلار دست یابد.

مدارک مورد نیاز برای تحصیل در کانادا

مدارک مورد نیاز برای تحصیل در کانادا

قبل از ارسال درخواست آماده سازی مدارک زیر الزامی است :

  • اصلی و کپی تمام صفحات پاسپورت
  • ترجمه رسمی مدرک تحصیلی به همراه ریز نمرات (در فرمت Pdf )
  • ترجمه رسمی شناسنامه
  • ارائه ترجمه رسمی از کارت پایان خدمت ( برای آقایان)
  • ترجمه رسمی سند ازدواج ( مختص متاهلین)
  • ترجمه رسمی گواهی شغلی
  • ترجمه رسمی مدارک مالی ( تمکن مالی، گواهی صورت حساب بانکی و تعهد نامه مالی)
  • رزومه تحصیلی (در فرمت word)
  • انگیزه‌نامه و توصیه نامه ( فرمت word)
  • Research proposal (برای تحصیلات تکمیلی)
  • مدرک زبان معتبر (فرمت Pdf)
  • دریافت گواهی عدم سوء پیشینه و ارائه اصل و ترجمه آن
  • ارائه گواهی صورتحساب بانکی (گردش حساب 4 ماه قبل از ارسال تقاضا)
  • دو قطعه عکس پاسپورتی پشت نویس شده

چرا تحصیل در کانادا رو انتخاب کنیم؟

برای بسیاری این سوال پیش می آید که چرا بین تمامی کشورهای دنیا باید کانادا را انتخاب کرد. فارغ از سطح بالای علمی و آموزشی این کشور، حضور در یک کشور صنعتی و مرفه شانس تجربه یک زندگی متفاوت را ایجاد می کند. علاوه بر این تحصیل در این کشور نسبت به سایر کشورها برتری هایی دارد که در ادامه به آنها اشاره می شود:

  • صرفه جویی 40 درصدی در هزینه های زندگی و تحصیلی
  • امکان دریافت ویزای همراه (این ویزا به خانواده و همسر دانشجو تعلق می گیرد)
  • امکان کار برای همسر دانشجو
  • امکان داشتن کار پاره وقت با حقوقی معادل 400 تا 1000 دلار (20 ساعت در هفته)
  • امکان دریافت ویزای کار بعد از فارغ التحصیلی
  • امکان دریافت بورس تحصیلی
  • امکان دریافت اقامت دائم این کشور

مراحل اخذ پذیرش تحصیل در کانادا

مراحل اخذ پذیرش تحصیل در کانادا

برای اخذ ویزای تحصیلی کانادا پشت سر گذاشتن مراحل زیر الزامی است :

1- در اولین قدم لازم است که فرد داوطلب دانشگاه مورد نظر خود را بر اساس رشته تحصیلی منتخب خود تعیین کند. در انتخاب دانشگاه باید به نمره آیلتس، گپ تحصیلی، معدل، سن و … توجه ویژه ای شود.

2- بعد از انتخاب دانشگاه لازم است شرایط دانشگاه برای پذیرش دانشجو مورد بررسی قرار گیرد. در این مرحله باید علاوه بر موارد ذکر شده در بالا، فاکتورهایی همچون هزینه اپلیکیشن فی (Application Fee) و شهریه دانشگاه نیز مد نظر قرار داده شود.

3- در مرحله سوم مدارک مورد نیاز دانشگاه به فرمت مورد نظر آنها تبدیل و ارسال می شود.

4- بعد از ارسال مدارک نوبت به پرداخت هزینه  اپلیکیشن فی می رسد. قبل از این مرحله باید از صحت مدارک ارسالی اطمینان داشت زیرا ممکن است امکان ویرایش مدارک وجود نداشته باشد.

5- در صورت پذیرفته شدن مدارک، لازم است که داوطلب برنامه مطالعاتی خود را به دانشگاه ارائه دهد. در این برنامه هدف از تحصیل در کانادا، علت عدم ادامه تحصیل در دانشگاه های کشور مبدا، برنامه تحقیقاتی و …. ارائه می شود. در این بخش بسیار مهم است که فرد اذعان کند که قصد دارد بعد از فراغت از تحصیل در این کشور بماند یا خیر.

6- بعد از تایید مدارک توسط دانشگاه، دولت کانادا ویزای تحصیلی Study Permit را صادر خواهد کرد. بعد از این مرحله و به منظور ورود به دانشگاه گرفتن ویزای بازدید کننده یا eAT الزامی است.

معدل مورد نیاز برای تحصیل در کانادا

معدل مورد نیاز برای تحصیل در کانادا

همانگونه که گفته شد تحصیل در کانادا مستلزم داشتن حداقل نمره 13 برای دانشگاه ها و 12 برای کالج ها است. اما معدل های پایین شانس کمتری برای پذیرش دارند. البته آنها می توانند مطابق با یکی از شرایط ذکر شده در پایین کسری معدل خود را جبران کنند.

  • داشتن سابقه کار
  • کسب نمره کافی در آزمون های GRE یا GMAT
  • حضور در دوره های Pathway Programs(این دوره فشرده یکساله جهت کسب آمادگی برای ورود به دانشگاه برگزار می شود)
  • کسب نمره بالا در دروس مرتبط با رشته تحصیلی

ویزای همراه تحصیلی

سوالات متداول

آیا هنگام تحصیل در کانادا می توان کار کرد؟ شرایط کار در این کشور چگونه است؟

افرادی که موفق به اخذ ویزای تحصیلی کانادا شده اند می توانند به صورت پاره وقت یعنی چیزی حدود 20 ساعت در هفته مشغول به کار شوند. البته پیش نیاز دریافت مجوز کار، دریافت یک کد 9 رقمی است. لازم به ذکر است کسانی که بدون مدرک زبان ویزا دریافت کرده اند نمی توانند چه به صورت پاره وقت و چه تمام وقت کار کنند.

ویزای همراه تحصیلی به چه شکل است؟

از جمله مزیت های تحصیل در کانادا امکان بردن همراه است. منظور از همراه، والدین برای افراد زیر 22 سال و همسر قانونی است.  البته افراد بالای 22 سال که مشکلات فکری و جسمی دارند می توانند والدین خود را به عنوان همراه به کانادا ببرند. افراد همراه باید متعهد شوند که بعد از اتمام تحصیل کشور را ترک می کنند. همچنین آنها باید تمکن مالی کافی برای پرداخت هزینه های جاری زندگی خود را داشته باشند.

شرایط دریافت ویزای کار بعد از اتمام تحصیل در کانادا چیست؟

بعد از اتمام دوره تحصیل فرد فارغ التحصیل شش ماه وقت دارد که اقدامات لازم برای دریافت ویزای کاری را انجام دهد. افرادی که در کانادا تحصیل کرده اند شانس بسیار بالایی برای حضور در بازارهای کاری این کشور دارند.

طبق چه شرایطی می توان به اقامت دائم کشور کانادا دست یافت؟

برای دریافت اقامت دائم کانادا لازم است ویزای تحصیلی کانادا به ویزای دیگری تبدیل شود. این تغییر می تواند به دلیل تولد فرزند، ازدواج، یافتن کار، سرمایه گذاری، کارآفرینی و … باشد. لازم به ذکر است  بین اقامت دائم و تابعیت کانادا تفاوت های بسیار زیادی وجود دارد. فردی که اقامت دائم دارد نمی تواند در انتخابات یا مشاغل سیاسی حضور پیدا کند.

منابع :

https://ucanemigrate.com/%d9%85%d9%87%d8%a7%d8%ac%d8%b1%d8%aa-%da%a9%d8%a7%d9%86%d8%a7%d8%af%d8%a7/%d9%85%d9%87%d8%a7%d8%ac%d8%b1%d8%aa-%d8%aa%d8%ad%d8%b5%db%8c%d9%84%db%8c-%da%a9%d8%a7%d9%86%d8%a7%d8%af%d8%a7/%d8%aa%d8%ad%d8%b5%db%8c%d9%84-%d8%af%d8%b1-%da%a9%d8%a7%d9%86%d8%a7%d8%af%d8%a7/