در صورتی که برای سفر به اروپا برنامه ریزی میکنید، ویزا شینگن ممکن است اولین چیزی باشد که به ذهن شما میرسد. البته بسته به اینکه اهل کجا هستید، ممکن است از داشتن ویزا برای سفر به اروپا معاف باشید. توافقات متقابل بین کشورهای اروپایی با هم و با اتحادیه اروپا تعیین میکند که آیا برای سفر در اروپا به ویزا نیاز دارید یا خیر. به عنوان یک قاعده کلی، اکثر شهروندان غیر اتحادیه اروپا به ویزا شینگن نیاز دارند اما اتباع حدود 60 کشور از این امر معاف هستند. این که آیا برای ورود به اروپا به ویزا شینگن نیاز دارید یا نه بستگی به کشور مبدا شما یا پاسپورت کشوری که استفاده میکنید دارد. شاید درک ویزای اروپا در ابتدا دشوار باشد اما در پایان این راهنما خواهید دانست که دقیقا چه کارهایی باید انجام دهید.
اخذ تضمینی ویزا شنگن برای سفر به اروپا
ویزای شینگن تضمینی
ویزا شینگن به دارنده آن اجازه میدهد برای مدتی مشخص در منطقه شینگن و سایر کشورهای عضو پیمان شنگن سفر کنند. مزیت بزرگ منطقه شنگن این است که شما مجبور نیستید مراحل کنترل مرزیِ بین کشورهای عضو را طی کنید. این بدان معناست که اتباع شینگن میتوانند در سایر کشورهای عضو، کار و زندگی کنند و مجاز به رفت و آمد آزاد در چارچوب زمانی ویزا خواهند بود. البته، باید مطمئن شوید که پاسپورت خود را همیشه همراه داشته باشید. زیرا به احتمال زیاد، از شما مدارک شناسایی نیز درخواست خواهد شد. برای اخذ تضمینی ویزای شنگن با آژانسهای مسافرتی معتبر در ارتباط باشید.
ویزا شینگن توریستی
ویزای شینگن، معمولاً به عنوان ویزای توریستی شینگن نیز شناخته میشود. این موضوع به این دلیل است که احتمالاً گردشگری، رایج ترین هدف برای سفر به منطقه شینگن است. بنابراین، اگر قصد دارید از هر یکی از کشورهای شگفت انگیز شنگن بازدید کنید باید برای ویزای شینگن درخواست دهید. یعنی اینکه میتوانید از این نوع ویزا برای اهداف توریستی و گشت و گزار، استفاده کنید. البته هدف از سفر شما، مشخص میکند که آیا واجد شرایط درخواست ویزای شینگن هستید یا خیر. به عنوان مثال اگر قصد دارید در منطقه شینگن زندگی کنید، نمی توانید برای ویزای شینگن درخواست دهید. با این حال، اگر سفر شما فقط برای گردشگری است، پس ویزای شینگن برای شما مناسب است. علاوه بر اهداف توریستی، سایر اهدافی که ممکن است برای اخذ ویزای شینگن داشته باشید به شرح زیر هستند : ترانزیت فرودگاهی، ترانزیت، بازدید از اعضای خانواده و دوستان، دلایل پزشکی، تجاری، تحصیل، دیدارهای رسمی، حضور در گروه های فرهنگی، ورزشی و سینمایی و …
یک نمونه از ویزا شینگن
نمونه ویزای شینگن
در تصویر زیر یک نمونه از ویزا شنگن را مشاهده میکنید.
قیمت ویزا شینگن
هزینه ویزا شینگن برای افراد بزرگسال 80 یورو است. این یک هزینه اداری ثابت است که توسط کشورهای عضو شنگن تعیین شده است و در کشورهای مختلف تفاوتی ندارد. به یاد داشته باشید که برای ویزای فقط از طریق سفارت یا کنسولگریهای موجود در کشور خود یا آژانس های معتبر مسافرتی اقدام کنید. آنها از خدمات مشابه برای پردازش درخواستها استفاده میکنند و شما را در مسیر درست راهنمایی خواهند کرد. کلاهبرداری در مورد اخذ ویزای شینگن غیر معمول است اما وجود دارد. اگر مستقیماً با سفارت یا کنسولگری صحیح در ارتباط باشید، به راحتی میتوانید از خطر کلاهبرداری در امان باشید.
شرایط ویزا شینگن
اولین چیزی که برای اخذ ویزا شنگن نیاز دارید پاسپورت کشور خودتان است. طبق مقررات اتحادیه اروپا، پاسپورت شما باید حداقل سه ماه پس از خروج از کشور مبدا معتبر باشد. همچنین باید در 10 سال گذشته صادر شده باشد. البته بسیاری از کشورها برای اعطای ویزای شما مدارک دیگری را نیز درخواست میکنند. این مدارک میتواند شامل مدارک اقامت، گواهی بلیط برگشت، دعوت نامه و… باشد. همچنین ممکن است از شما خواسته شود که مدرک بیمه مسافرتی و مدرک بیمه درمانی نیز ارائه دهید. بنابراین کشورهای مختلف میتوانند اسناد تکمیلی متفاوتی را درخواست کنند. قبل از این مرحله، حتماً الزامات کشوری را که از آن بازدید میکنید بررسی کنید.
pdf فرم ویزا شینگن
برای دانلود pdf فرم ویزا شینگن روی این لینک کلیک کنید.
انواع ویزا شینگن
چهار نوع ویزای شینگن وجود دارند که عبارتند از A، B، C و D. محبوب ترین آنها ویزای شینگن یکنواخت نام دارد که انواع A، B و C را پوشش میدهد. این ویزاها ترانزیت فرودگاهی را ارائه میدهند. همچنین به شما امکان میدهند به یک کشور شینگن رفت و آمد کرده و در طول 6 ماه تا 90 روز در آن کشور زندگی کنید. اگر قصد دارید یک تعطیلات کوتاه به اروپا داشته باشید، این نوع از ویزا است که برای آن درخواست خواهید کرد. ویزای شنگن بسته به اهداف متقاضیان انواع مختلفی دارد.
ویزا شینگن نوع A : نوع A ویزای ترانزیت فرودگاهی است. فرض کنید از یک کشورِ غیر شینگن به کشور دیگری که عضو شنگن نیست سفر میکنید. درنتیجه، اگر ویزای شینگن نوع A داشته باشید میتوانید یک پرواز اتصال از طریق آن کشور شینگن به کشور مطلوب خود داشته باشید. اما با این ویزا اجازه خروج از فرودگاه و ورود به یک کشور شنگن را نخواهید داشت.
ویزای شینگن نوع B : این نوع ویزا به شما کمک میکند از طریق یک کشور شینگن، رفت و آمد کنید تا به یک کشور غیر شینگن برسید. البته دوره زمانی حمل و نقل به پنج روز محدود شده است.
ویزا شینگن نوع C : این یک ویزای کوتاه مدت است که به شما امکان میدهد برای مدت معینی در یک کشور شینگن بمانید. این نوع ویزای شینگن، خود انواعی دارد که عبارتند از : ویزای یک، دو و چند بار ورود.
ویزای محدود منطقه ای (LTV) : ویزای LTV به شما امکان میدهد فقط به یک کشور شینگن که ویزا اجازه میدهد سفر کنید.
ویزای ملی (National Visa) : برای کسانی است که میخواهند در یک کشور شینگن تحصیل یا کار کنند یا به دنبال اقامت دائم باشند. ویزای ملی همان ویزای شینگن نوع D است.
طریقه گرفتن ویزا شینگن
برای گرفتن ویزا شنگن این مراحل را دنبال کنید. ابتدا بررسی کنید که آیا کشور مبدا شما جزو کشورهای معاف از ویزا است یا خیر. اگر در چنین کشوری زندگی میکنید نیازی به اخذ ویزا شینگن ندارید و میتوانید مستقیما با پاسپورت خود به اروپا سفر کنید. اگر این چنین نبود به نزدیکترین کنسولگری یا سفارت کشوری که به دنبال ویزای آن هستید تماس بگیرید و وقت ملاقات بگیرید.
قبل از قرار ملاقات، فرم درخواست را به درستی پر کنید و دو نسخه پرینت از آن بگیرید. فرم، پاسپورت، عکس پاسپورت و هر گونه اطلاعات تکمیلی مورد نیاز (اثبات اقامت و غیره) را با خود به قرار ملاقات بیاورید. در نهایت درخواست شما بررسی شده و در صورت صحت اطلاعات، ویزای مورد نظر به شما داده خواهد شد. پر کردن فرم ویزای شینگن، یکی از اولین اقداماتی است که برای اخذ این ویزا باید انجام دهید.
مدارک لازم برای ویزا شینگن
گذرنامه معتبر : برای درخواست موفقیت آمیز ویزا شنگن باید یک گذرنامه معتبر داشته باشید که بیش از 3 ماه به تاریخ انقضایش مانده باشد.
2 عدد عکس از گذرنامه اخیرتان : عکسها باید یکسان بوده و در 6 ماه اخیر گرفته شده باشند. سایز عکسها باید 3.5 × 4.5 سانتیمتر یا 2 اینچ × 2 اینچ باشند.
فرم درخواست تکمیل شدۀ ویزای شینگن : این فرم، احتمالاً مهمترین سند در این لیست است. هنگام پر کردن درخواست ویزای شینگن، مهم است که از پاسپورت خود به عنوان مرجع استفاده کنید.
برنامه سفر یا بلیط پرواز رفت و برگشت : یکی دیگر از الزامات اخذ ویزای شنگن، این مورد است که باید حتما آن را به مقامات ارائه کنید.
اثبات معیشت : برای اخذ ویزا شینگن به این مورد نیز نیاز دارید. اثبات معیشت در بخش سوالات متداول، توضیح داده شده است. مدارکی که برای اثبات معیشت میتوانید ارائه دهید عبارتند از :
آخرین صورتهای بانکی
کارتهای اعتباری
اوراق خرد
نامه استخدامی که حقوق شما را مشخص میکند
هر مدرک دیگری که ثابت کند شما بودجه دارید.
اثبات محل اقامت : در طول مصاحبۀ ویزای شینگن خود، باید سندی را ارائه دهید که نشان دهد در طول سفر در کجا اقامت خواهید داشت. این مدرک معمولاً به عنوان گواهیِ اقامت شناخته میشود. چنین اسنادی عبارتند از: رزرو هتل یا رزرو Airbnb یا یک دعوت نامه (اگر قصد دارید از اقوام یا دوستان خود دیدن کنید).
بیمه مسافرتی شنگن معتبر : شما برای دریافت ویزای شنگن به بیمه مسافرتی نیز نیاز دارید.
گواهی اثبات وضعیت مدنی : این گواهی شامل مدارکی از جمله سند ازدواج و… میشود.
سایر مدارک برای شاغلین با بازنشستگان : قرارداد کاری، پرینت حساب فرم اظهارنامه مالیات بر درآمد (ITR). کپی مجوز کسب و کار، گواهی رسمی بازنشستگی و …
الزامات کووید 19 : کارت واکسیناسیون و …
برای موفقیت در دریافت ویزای اروپا باید مدارک متعددی را به کنسولگری کشور صادر کننده ویزا ارائه دهید.
ویزا شینگن فوری
اصطلاح ویزای شینگن فوری، بیشتر یک اصطلاح تبلیغاتی است. زیرا که چیزی تحت عنوان ویزا شینگن فوری وجود ندارد و برای اخذ اینگونه ویزا باید پروسه تعریف شده و مشخصی را طی کنید. منتها اگر کارهای اخذ ویزای خود را به به یک آژانس مسافرتی معتبر واگذار کنید کار شما سریعتر انجام میشود چونکه اینگونه آژانسها تجربه کافی در مورد نحوه تکمیل درست فرمها و مدارک را دارند. در نتیجه اگر کار خود را به آژانسهای معتبر، واگذار کنید احتمال رد شدن درخواست ویزای شما ضعیف یا نزدیک به صفر خواهد بود.
اخذ ویزا شینگن 2023
آخرین تغییرات قوانین مربوط به ویزاهای شنگن برای سال 2023 اعمال شده است. در آخرین تغییرات، هزینههای ویزای شینگن از 60 یورو به 80 یورو برای بزرگسالان افزایش یافت. برای افراد زیر سن قانونی نیز هزینه ویزا از 35 یورو به 40 یورو تغییر کرد. دوره ارسال درخواست نیز از سه ماه به شش ماه افزایش یافت.
فرمهای درخواست الکترونیکی هم به صورت استاندارد به مرحله اجرا درآمدند یعنی اینکه از این به بعد تقریباً همه کشورهای عضو شنگن اجازه میدهند فرمهای درخواست تکمیل شده، ارسال و به صورت الکترونیکی امضا شوند. البته هنوز باید این موضوع را در مورد کشوری که برای آن درخواست میدهید بررسی کنید. چون برخی از کشورها این سرویس را تاکنون فعال نکرده اند.
بعد از کنترل همهگیری COVID-19 و بازگشایی اروپا در سال 2023 یک تغییر بزرگ در شرایط ویزا شینگن رخ داد. آن تغییر هم این است که بسیاری از کشورها برای اعطای ویزا، مدارک واکسیناسیون یا آزمایش کرونا را از متقاضیان درخواست میکنند. هیچ قانون استاندارد و واحدی در این زمینه وجود ندارد که برای همه کشورهای عضو شنگن یکسان باشد. بنابراین بهتر است قوانین کشوری را که به آن سفر میکنید یا قوانین جایی را که وارد منطقه شینگن میشوید از قبل، بررسی کنید.
تاکنون، 35 کشور (و قلمرو) غیر اتحادیه اروپا به سیستم گواهی دیجیتال کوویدِ اتحادیه اروپا ملحق شده اند. بنابراین باید بررسی کنید که آیا این مورد در کشور مطلوب شما صدق میکند یا خیر. بیمه مسافرتی و پزشکی هم برای متقاضیان ویزای شینگن 2023 اجباری است. اهمیت این موضوع، در کد جدیدِ ویزای شینگن اتحادیه اروپا برجسته شده است. برای ویزای کوتاه مدت، بیمه شما باید در طول مدت اقامت و در کل منطقه شینگن، قابل استفاده باشد.
سریع ترین راه اخذ ویزای شینگن
اخذ ویزای شینگن برای سفر به اروپا میتواند یک فرآیند طولانی، چالش برانگیز و خسته کننده داشته باشد. با این حال خوشبختانه، چند ترفند یا توصیه وجود دارند که میتوانید با استفاده از آنها ویزای خود را سریعتر دریافت کنید.
ترفند اول : استفاده از خدمات آژانسهای مسافرتی معتبر.
ترفند شماره 2 : برای ویزا شینگن آلمان درخواست دهید. آلمان یکی از معدود کشورهای منتخب شنگن است که در پنج سال گذشته به متقاضیان امکان ارسال پستی درخواستها را میدهد. یعنی اینکه برای ویزای شنگن آلمان نیاز نیست الزاما به مصاحبه بروید. حتی اگر مقصد شما آلمان نباشد، باز هم توصیه میکنم این مسیر را دنبال کنید. زیرا انجام همه کارها بدون رفتن به مصاحبۀ ویزا بسیار آسانتر است.
ترفند شماره 3 : به یک کشور کوچکتر شینگن درخواست دهید: تجربه نشان میدهد که درخواستهای ویزا از جانب کشورهای کوچکتر مثلا لوکزامبورگ، سریعتر پذیرفته میشوند. البته، برای حضور در کشوری که برای آن درخواست دادهاید، باید برنامههای سفر را تغییر دهید، اما اشکالی ندارد. پس از دریافت ویزا شینگن، میتوانید به هر یک از کشورهای شینگن که مایلید سفر کنید.
ترفند شماره 4 : اگر میتوانید برای ویزای کاری اقدام کنید. اگر کارفرمای شما دفتری در منطقه شینگن دارد، برای ویزای کاری اقدام کنید. این ویزا مانند ویزای توریستی است، اما میتواند شانس شما را برای دریافت ویزای شینگنِ یک ساله، به میزان قابل توجهی افزایش دهد.
ترفند شماره 5 : از نامه پشتیبانی استفاده کنید. دلیل رد شدن برخی از درخواستهای ویزا شینگن این است که کنسولگری، مطمئن نیست شما پس از خروج برمیگردید. برای غلبه بر این مانع، میتوانید یک نامه پشتیبانی به کنسولگری بنویسید. نامه باید از یک منبع معتبر و قابل اعتماد مانند محل کار، بانک، صاحبخانه یا دیگر منابع معتبر باشد.
کشورهای شینگن
کشورهای حوزه شینگن عبارتند از :
مجارستان | ایسلند | ایتالیا | لتونی | لیختن اشتاین |
لیتوانی | لوکزامبورگ | مالت | هلند | نروژ |
لهستان | پرتغال | اسلواکی | اسلوونی | اسپانیا |
سوئد | سوئیس | اتریش | بلژیک | جمهوری چک |
دانمارک | استونی | فنلاند | فرانسه | آلمان |
یونان | کرواسی |
کشورهای شینگن
در حال حاضر، منطقه شینگن از 26 کشورِ عضو تشکیل شده است. 22 عضو شنگن، به طور کامل قوانین ویزا شینگن را اجرا میکنند. چهار عضو باقیمانده هم اعضای EFTA هستند و از طریق توافقنامه هایی خاص و مرتبط به توافقنامه شنگن، قوانین شینگن را اجرا میکنند. این چهار کشور، ایسلند، نروژ، سوئیس و لیختن اشتاین هستند که اعضای وابسته منطقه شنگن نامیده میشوند اما عضو اتحادیه اروپا نیستند.
موناکو، سن مارینو و واتیکان، مرزهای خود را با منطقه بدون روادید شنگن باز کردهاند اما عضو آن نیستند. پنج عضو دیگرِ اتحادیه اروپا نیز در صدد پیوستن به حوزه شنگن هستند ولی تاکنون این اتفاق رخ نداده است. این کشورها عبارتند از : ایرلند، رومانی، بلغارستان، کرواسی و قبرس. مرزهای خارجی منطقه شینگن به طول 50000 کیلومتر میرسند که 80 درصد آنها از آب و 20 درصد باقیمانده از خشکی تشکیل میشوند.
فرم ویزا شینگن
فرم درخواست ویزای شنگن برای هر کشور عضو ممکن است کمی متفاوت باشد، اما عموماً اطلاعات شخصی، مسافرت، وضعیت مالی و اطلاعات مربوط به سفر شما را در بر میگیرد. برای دریافت فرم درخواست ویزای شنگن، میتوانید به وبسایت سفارت یا سفارتخانه کشوری که میخواهید ویزا را از آنجا دریافت کنید، مراجعه کنید. معمولاً فرم درخواست ویزای شنگن حاوی اطلاعاتی مانند:
اطلاعات شخصی: نام و نام خانوادگی، تاریخ تولد، ملیت، جنسیت و اطلاعات تماس.
اطلاعات پاسپورت: شماره پاسپورت، تاریخ صدور و انقضاء.
اطلاعات سفر: تاریخ ورود و خروج مورد نظر، مکان اقامت، هدف سفر، و توضیحاتی درباره برنامههای سفری.
اطلاعات مالی: اطلاعات بانکی، توضیحات درباره مخارج سفر و توانایی مالی برای تامین هزینههای سفر.
اطلاعات تاریخچه سفر: اطلاعاتی درباره سفرهای قبلی به کشورهای دیگر و ویزاهای دریافت شده.
سوالات امنیتی: سوالاتی که ممکن است درباره قصد شما برای ورود به کشور و دیگر موارد مرتبط با امنیت پرسیده شود.
پیشنهاد میشود قبل از تکمیل فرم درخواست، دقیقاً راهنماییها و نکات مربوطه را که در وبسایت قرار داده شده است مطالعه کنید و اطمینان حاصل کنید که تمام اطلاعات مورد نیاز را به درستی و کامل وارد کردهاید.
هزینه ویزا شینگن
هزینههای دریافت ویزای شنگن ممکن است بسته به کشوری که اقدام به صدور آن میکند، متفاوت باشد. علاوه بر این هزینه ویزا ممکن است بر اساس نوع و مدت اقامت متغیر باشد. به طور معمول، هزینه ویزای شنگن بین ۳۵ تا ۱۲۰ یورو (یا معادل آن در واحد پولی دیگر) متغیر است همچنین باید توجه داشت که برای کودکان زیر ۱۸ سال، شهروندان برخی کشورها، و برخی افراد دیگر ممکن است معافیت یا تخفیف در هزینه ویزا داشته باشند. بهتر است برای جزئیات دقیق مربوط به هزینه ویزا، به سفارت یا سفارتخانه کشور مورد نظر مراجعه کنید یا وبسایت مربوطه را مطالعه کنید.
نقشه کشورهای حوزه شینگن
سوالات مصاحبه ویزا شینگن
تعدادی از رایج ترین سوالات مصاحبه ویزای شینگن به شرح زیر هستند:
آیا شما یک توریست هستید، چرا میخواهید به منطقه شینگن سفر کنید، چرا ویزای شینگن میخواهید؟
آیا برای درخواست ویزا بیمه درمانی مسافرتی دارید؟
متاهل هستید؟ اگر بله، همسر/شوهر شما چه کار میکند؟
چند وقته ازدواج کردی؟
اگر صاحب مشاغل باشید آیا کارمند دارید؟
مدرک تحصیلی شما چیست؟
چه املاکی در کشور خود دارید؟
اگر درخواست ویزای شینگن شما رد شود چه میکنید؟
هزینه این سفر چقدر است؟
آیا این اولین بار است که وارد منطقه شنگن میشوید؟
معمولاً در کشور خود چه میکنید؟
آیا در کشور محل اقامت خود اقوامی دارید؟
در مورد کشوری که قصد سفر به آن را دارید چه میدانید؟
شرکت شما چه میکند؟ مسئولیتهای شغلی شما چیست؟
آیا بچه دارید؟
آیا اعضای خانواده یا دوستانی دارید که در منطقه شینگن زندگی میکنند؟
آیا مالیات بر درآمد میپردازید؟
آیا با شخص دیگری سفر میکنید؟
آیا با فردی درگیر در فعالیتهای تروریستی رابطه دارید؟
چرا این دانشگاه را برای تحصیل انتخاب کردید؟
از کجا بفهمیم که برمیگردید؟
چقدر درآمد دارید؟
چرا برای این مدت طولانی به ویزا نیاز دارید؟
آیا میدانید که ویزا شینگن شما چه کشورهایی را پوشش میدهد و کدام کشورها را ندارد؟ آیا میدانید اعتبار ویزای شما چقدر خواهد بود؟
به نظر شما چرا باید به شما ویزای شینگن بدهیم؟
آیا به محض ورود به منطقه شینگن، به دنبال کار هستید؟
الان چه کسانی با شما زندگی میکنند و چه کار میکنند؟
چگونه از یک مکان به مکان دیگر سفر خواهید کرد؟
آیا پرواز خود را رزرو کرده اید یا خیر؟
درخواست پناهندگی با ویزای شینگن
برخی از افراد به فکر استفاده از ویزای شنگن برای گرفتن پناهندگی کشورهای مختلف هستند. همانطور که میدانید پناهندگی به معنی فرار از شرایط کشور مبدا است به گونه ای که جان شخص در خطر باشد. بنابراین شما میتوانید با ویزای شنگن خود به اداره پناهندگی هر یک از کشورهای اروپایی مراجعه کنید و درخواست پناهندگی کنید.
منتها باید بدانید که امروزه کشورهای مختلف، شرایط سفت و سختی برای پذیرش پناهنده دارند. پناهندگان باید مستندات کافی برای ادعای خود داشته باشند و حتی در این صورت نیز باید مدتها منتظر بمانند تا به درخواست پناهندگی آنها رسیدگی شود. بنابراین گرفتن مسیر پناهندگی برای دریافت اقامت، دشواریهای زیادی دارد.
استفاده از ویزا شینگن برای پناهندگی با سختی های زیادی همراه است. برخی از افراد گرفتن اقامت از راه ویزای تحصیلی یا کاری شنگن را راهی آسانتر از پناهندگی میدانند. مثلا دانشجویانی که در حال تحصیل در یکی از کشورهای عضو شنگن هستند میتوانند تا اتمام تحصیل خود اقامت کشور مقصد را بگیرند. افرادی نیز که ویزای کاری شینگن میگیرند یا با ویزای توریستی کار پیدا میکنند میتوانند مدت اقامت خود را در کشورهای عضو شنگن افزایش دهند.
ویزا شینگن اتریش
اتریش، یک کشور آلمانی زبانِ اروپایی و یکی از مقاصد جذاب برای متقاضیان ویزا شنگن است. البته قبل از درخواست ویزای شنگن اتریش باید هدف خود را از سفر به این کشور مشخص کنید. ویزا شینگن اتریش انواع مختلفی دارند و شما باید بسته به هدف خود ویزای مناسب را انتخاب کنید. ویزای شینگن نوع A اتریش یا همان ویزای ترانزیت اتریش برای کسانی مناسب است که میخواهند از طریق اتریش به مکانهای دیگر سفر کنند.
ویزای نوع C نیز ویزای شنگن کوتاه مدتِ این کشور است. از ویزای نوع C میتوانید برای تحصیل کوتاه مدت، اهداف درمانی، توریستی و تجاری و برای 90 روز استفاده کنید. ویزای نوع D نیز ویزای شنگن طولانی مدت اتریش است که برای تحصیل، کار و یا پیوستن به اعضای خانواده در اتریش درخواست میشود.